Denar bo rešil vse

je očitno mnenje sedanjih oblastnikov, ko bodo s tem, ko bodo v naslednjih parih letih za par sto evrov povečali plače svojim aparatičkom. Pa ali je temu res tako? Jaz osebno ne verjamem in imam za to tudi dokaj dobre argumente. Kot prvo, kdo bi rad delal za nekoga, ki že v osnovi do njega nima nobenega spoštovanja in je v bistvu le nujno zlo, nekaj kar pač mora biti, da lahko država sploh deluje. Kdo bi pri zdravi pameti danes šel za učitelja, ko pa ima vsak starš, ki ima pet minut časa in malo samovšečnosti tako moč, da lahko pride v šolo, grozi tam vsem povprek z odvetniki ali pa še huje vzame oblast v svoje roke in kar fizično obračuna s kakim učencem, staršem ali učiteljem. Na istem je zdravstvo in še kateri od poklicev, ki so potrebni, da pač država lahko sploh funkcionira.

In zato, če kateri misli, da je denar res rešitev za vse težave, pol me res zanima izpod katerega kamna je pravkar zlezel. Če boste vprašali nekoga, ki dela v eni od državnih služb, ki servisirajo državljane 24/7, 365 dni v letu sem prepričan, da jih bo samo desetina dala na prvo mesto denar, vsi ostali vsaj malo starejši pa bodo povedali, da jim več kot to pomeni marsikaj drugega. Od tega, da imaš urejen urnik dela, ne pa da ti ta preskakuje, kot pokvarjena plošča, do tega, da se zagotovi tako število kadra, da si lahko doma tudi kak vikend več, kot le tisti en predpisan na mesec, pa do tega, da se pri letnih ocenah daje poudarek na to, kaj in kako kdo dela ne pa s kom kdo hodi na kavo in še je tega. 

Torej denar ne bo rešil težav, še manj pa bo teh par fičnikov na veliko privabilo nove kadre, da bi delali v veliki meri plemenito delo, ki pa pomeni veliko odrekanja za tistega, ki to delo opravlja, kakor tudi za družini v kateri ta živi in le malo kdo se je na račun teh par sto evrov več pripravljen odreči družinskemu življenju in ne nazadnje na dolgi rok tudi svojemu zdravju, ker ves stres, ki ga človek doživlja v takih službah pač ni neka popotnica za dolgo in zdravo življenje. Starejši ko smo bolj se tega zavedamo. 

Ampak pustimo času čas in lahko, da me vse skupaj demantira, sam nisem prepričan ali bom zaradi tega vesel ali žalosten, vsekakor pa bom presenečen, če bo drugače od mojih napovedi.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta