Vročina ne pojenja

 in zato bo tole pisanje temu primerno. Kaj to pomeni? To pomeni, da ko človek malo prelista in pregleda medije, vidi vse sorte nebuloznih objav, od tega kako je vse drago na Hrvaškem, ali pa kako in za koliko smo zadolženi, no k sreči so sedja tudi olimpijske igre in še in še. No, pa da na brzino malo obdelam par stvari, ki so mi padle v oko.

Ampak, ne bom začel z cenami na Hrvaškem, ker niti nisem bil tam, tako, da pojma nimam kaka je realnost, je pa ena stvar ziher, glede na to, da se še veno največ Slovencev odloči za dopust tam in, da smo po podatkih tudi med največjimi kupci nepremičnin ne vem za kaj bi verjel vsem člankom, ki so objavljeni.

Se pa očitno pozna, da se denar zopet sledi, povprečen potrošniški, poudarjam potrošniški kredit je 15.000 evrov. Torej, če prav razumem, kredit, ki si ga človek vzame za tako rekoč nekaj luksuza za sebe znaša 15 jurjev in če k temu prištejemo še, da ima velika večina lizing za en, če ne za dva avta, pa da je mera polna še kak stanovanjski kredit, potem je zadeva jasna. Smo in še dolgo bomo ostali hlapci sistema, delodajalcev, bank in še koga. Čisto enostavno, bolj ko si zadolžen bolj si hlapec, bolj te je strah in take ima sistem nadvse rad. Če pa strahu ni dovolj lahko preberemo še, da je covid še vedno med nami, ampak to je je res za skrajne primere, ko res zmanjka kakih drugih tem.

Ampak, da ne bo vse tako črno potem so k sreči tu sedaj bile olimpijske igre, ko smo imeli možnost ogledati mnogo športov in to tudi takih, ki so za nas malo bolj eksotični. Ampak, sedaj je tega konec in pričakujem, da se bodo v naslednjih dneh začelo kalkulirati, koliko je kdo zaslužil, pa seveda, cel kup raznih pomembnežev se bo tiščalo v ospredje da se kažejo z našimi športniki. Seveda, pa nikogar ni niti blizu, ko se naši junaki ure in ure potijo na treningih ali bog ne daj trpijo, ko so poškodovani, da ne omenjam, da se jih nihče več ne spomni, ko je kariere konec.

Seveda, pa se tako država ne obnaša samo, do športnikov, ki nosijo državne simbole in so v bistvu največji promotor naše države. Nič kaj bolje se ne obnaša do tistih, ki skrbijo, da država sploh funkcionira, do tistih, ki pazijo na naše otroke, do tistih, ki jih izobražujejo, do tistih, ki nam brišejo riti, ko si jih sami več ne moremo. No, najbolj se ukvarjajo z bogovi v belem, kot se sami imenujejo zdravniki, ti, ali pa, da ne bom krivičen velika večina se je odločila, da bo državo vzela za talca, seveda s tem mislim predvsem na ljudi, ki potrebujejo pomoč takoj. Seveda, sedaj čitamo o odpovedih zdravnikov, ki so preobremenjeni pa čeprav popoldan delajo še za tri ali več druge privatne zdravstvene ustanove. Mogoče na tem mestu samo mali namig, recimo oseba, ki se odloči, da se bo zaposlila na policiji, se vpiše na šolanje in takrat podpiše, da bo po končanem šolanju ostala v sistemu še dvojno obdobje šolanja. Torej, glede na to, da je šolstvo pri nas še vedno brezplačno ali se to nebi dalo uvesti še kje drugje...

Kakor koli, to je to za tale vročinski val, ostanite zdravi, predvsem zdrave pameti, držite se v hladu, kolikor je pač mogoče in spijte kaj dobrega.


Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta