Pa če mi plačajo ko ne

 bi se lahko temu na kratko reklo. Pri tem imam v mislih uporabo vlaka za vsakdanje namene, kot bi bila recimo lahko vožnja v službo.

Po tej izkušnji ziher spet nekaj časa ne bom sedel na vlak, če res ne bo nujno potrebno. No, pa da malo utemeljim zakaj. 

Torej zadnjič sem moral silom prilike, kot bi se temu reklo uporabiti to prevozno sredstvo, od Maribora do Sl. Bistrice. Po voznem redu rabi vlak za to relacijo 20 minut. No mi smo dodali k temu času še 19 minut, torej smo stali na progi skoraj tako dolgo, kot smo se vozli, s tem, da je vlak iz postaje štartal točno ob uri. Je pa vse skupaj podkrepila še ena voznica, ki je izstopila skupaj z mano na postaji, ko je povedala, da uporablja vlak vsaki dan ampak, da nikoli ni točen.

Žal sem tako opustil vse še tako male upe, da bi kadarkoli uporabljal vlak, kot prevozno sredstvo za v službo, razen v primeru, ko bi imel tako službo, ki bi dopuščala fleksibilen delovni čas, kar pa žal pri meni odpade. 

Tako, da vsi tisti, ki se čudite zakaj se toliko ljudi vozi z svojimi avti namesto z vlakom, čeravno imajo možnost, no mogoče je to kar dober razlog zakaj, ker če na 20 minutni relaciji izgubiš še skor toliko zarad zamude, nočem vedeti, koliko časa potem rabiš, da prideš do Ljubljane. Pol dneva, ne vem, ugibam.

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta