Grčija 3

 ja tudi letos je naš glavni dopust bil kot že zadnji dve leti od kar imamo avtodom v Grčiji. 

Sedaj smo že izkušeni mački in glede na to, da smo letos imeli največ časa za oddih, smo si lepo na izi splanirali dopust. Še vedno pa se držimo rekla manj je več in pa čim manj kompliciranja. 

Torej pot sedaj že kar standard. prvi postanek Leskovac, kjer smo pri Grošu pojedli prve čevape, nato pa prespali na počivališču Predejane. Počivališče ima vsako leto kaj novega, poleg čistih sanitarij se da tudi tam dobro jesti, imajo pa tudi trgovino.

Naslednji dan pa naprej do meje z Severno Makedonijo, ki smo jo kar preleteli z obveznim postankom v Gevgeliji, kjer smo nakupili malo hrane in pijače. Nato pa naslednja destinacija mesto Katerini, kjer smo najprej šli v Lidl, kjer smo napolnili zaloge za en tedn, nato pa še obvezni prvi Giros. 



Nato smo se zapeljali še par kilometrov do prvega kampa, kjer smo potem preživeli prvi teden našega dopusta. Torej kamp Gold beach pod goro Olimp. je bil letos prva izbira. Tam smo bili že lani in ker nam je bilo res super. smo se odločili, da gremo sem tudi letos. Lep kamp, ne prevelik a lepo urejen, vse čisto, tudi hrana v njihovi restavraciji je dobra in cenovno zelo OK. 
Ker pa nikoli ne gre brez kakih avanturističnih podvigov, nam je tokrat veter odtrgal tendo z avtodoma in smo tako imeli kar adrenalinsko popoldne, da smo pokrpali za prvo silo poškodbe.




Ampak, smo uredili in, ker smo že malo navajeni, da se nam tu pa tam kaj zgodi imamo s sabo večino potrebnih stvari, da smo lahko sanirali škodo, no vsaj za prvo silo.

Teden je minil kot bi mignil, tako kot vedno, ko si na dopustu. 

Za drugi del pa smo se odločili, da gremo letos zopet na Halkidiki, tokrat na njegov prvi prst. Ustavili smo se v kampu Oelija

Če je Gold beach v redu kamp, pa je to kamp, ki je nadstandarden in se lahko primerja z vsakim kampom v hrvaški Istri, ki slovi po odličnih in dragih kampih. No ta je odličen, kar pa se tiče cene pa je ta nekje v višini tretjine cene na Hrvaškem. No, ker vedno kje srečah Slovenca, smo tu imeli za sosede Konjičane, mislim, da več ne rabim pisat....

Osem dni smo preživeli v tem kampu, sicer smo imeli plan biti samo pet dni nato pa še oditi na Ohrid, ampak vročina in super kamp nas je odvrnila od Ohrida.

Domov pa standard preko Kilkisa čez Dojran, pa spanje zopet na Predejanah in potem naslednji dan do doma.



















Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Grčija z avtodomom

Grčija 2

Prodaja avta